Η ΔΕΗ υλοποιεί με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου

Ο σκοπός του 12μηνου προγράμματος, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας μέσω της αποστολής κατάλληλα εξοπλισμένης και στελεχωμένης κινητής μονάδας υγείας σε τουλάχιστον δέκα περιοχές της χώρας, εκεί όπου οι κάτοικοι έχουν δυσκολία πρόσβασης σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και οι επισκέψεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους έχουν επιτύχει τον στόχο τους.

Κρήτη

Κατά τη χρονική περίοδο 23-25 Φεβρουαρίου 2018 στον Δήμο Χανίων Κρήτης (συγκεκριμένα: στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών, στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων και στον Δήμο Αποκορώνου) έγιναν συνολικά 265 προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι σε μαθητές.

Κυκλάδες

Το διάστημα 9-11 Μάρτιου 2018, κατά τη δεύτερη επίσκεψη της κινητής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας στον Δήμο Αμοργού Κυκλάδων, εξετάσθηκαν 258 ασθενείς για καρδιολογικά, οφθαλμολογικά, πνευμονολογικά και ορθοπεδικά προβλήματα υγείας.

Λεκανοπέδιο Αττικής

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στις 27, 28 και 30 Μαρτίου 2018 σε τρία σχολεία του λεκανοπεδίου Αττικής, με πλήρη οδοντιατρικό έλεγχο και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες στοματικής υγιεινής. Ειδικότερα, εξετάσθηκαν 265 μαθητές στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού στο Αιγάλεω, στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών Αργυρούπολης, καθώς και στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ακολούθως, στις 16-20 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις της κινητής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε σχολεία, ΚΑΠΗ, αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας, στους Δήμους Παγγαίου, Καβάλας, Νέστου και Θάσου∙ συγκεκριμένα, στις περιοχές Ποδοχωρίου, Κρηνιδών, Νέας Καρβάλης και Γραβούνας, Νέας Καρυάς και Πρίνου.

Το σύνολο των προληπτικών εξετάσεων που διεξήχθησαν κάλυψαν τις ανάγκες πρωτοβάθμιου ελέγχου 1.042 συνανθρώπων μας∙ αναλυτικά, έγιναν 452 προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι, 180 οφθαλμολογικές εξετάσεις και 452 παιδιατρικές εκτιμήσεις. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου για τη συνεργασία και εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα που έχει μέσω του προγράμματος πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας να υλοποιήσει ένα ακόμη σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς.