(upd 19.10) Την τελευταία του πνοή, άφησε στα 88 του χρόνια, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Παύλος Γιαννακόπουλος και ιστορικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος στη χρυσή εποχή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με την οποία κατέκτησε 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και 9 κύπελλα, μέχρι το 2012 που παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία αποχαιρετά «με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο» τον ιδρυτή και πρόεδρο της σημειώνοντας ότι «ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο έργο του εκλιπόντος ο οποίος «με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται».

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, όπως αναφέρεται, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφάσισε η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται για την εταιρεία ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.

Μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον επί σειρά πέντε δεκαετιών παράγοντα του Παναθηναϊκού με ένα tweet στο οποίο τα έλεγε όλα.

«Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση

Τη θλίψη του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για την απώλεια του Προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παύλου Γιαννακόπουλου, ενάμιση μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του Κώστα.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ. Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο twitter για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.»

Η Νέα Δημοκρατία για το θάνατο του κ. Γιαννακόπουλου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:« Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

Τα ειλικρινή συλληπητήριά της εξέφρασε και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επίσης με ανάρτηση στο Twitter: «Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ το σεμνό άνθρωπο και οικογενειάρχη, επιτυχημένο επιχειρηματία, κορυφαίο του αθλητισμού, το δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».