Οι συνδρομητές της Nova, την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 22:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο NovasportsstoriesHD το σπέσιαλ ντοκιμαντέρ «Legend Stories» που είναι αφιερωμένο στον Βέλιμιρ Ζάετς και επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Νίκος Τζουάννης.

To αφιέρωμα θα προβληθεί και σε επανάληψη την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 23:00 και την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 21:00 στο NovasportsstoriesHD.

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα γήπεδα μας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων και θυμάται τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Ζάγκρεμπ, τις επιτυχίες με την Ντιναμό και τη σπουδαία εμπειρία συμμετοχής ως αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας στο Μουντιάλ του 1982 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1984. 

Ο Βέλιμιρ Ζάετς αποκαλύπτει στην κάμερα των καναλιών Novasports, τους λόγους που τον οδήγησαν στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τις προτάσεις ευρωπαϊκών ομάδων που απέρριψε για το «Τριφύλλι», ενώ σχολιάζει τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στους «Πράσινους». Η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, ο αξέχαστος τελικός Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή που ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας του.

Στο αφιέρωμα «Legend Stories», ο Βέλιμιρ Ζάετς μιλάει ακόμα και για τα δύσκολα χρόνια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, τη σύντομη προπονητική του καριέρα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Παναθηναϊκό και Πόρτσμουθ και την πορεία του ως τεχνικός διευθυντής.