(upd 19:20) Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία. Νέα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Με καλέσματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους πολίτες σε μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα στο Σύνταγμα καθώς επίσης κι αύριο στο Πισοδέρι στις Πρέσπες.

Παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Νέα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από τη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτίριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σημαντικότερες τοποθετήσεις στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ