Άναψε το «πράσινο φως» για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας και την πεζοδρόμηση του τμήματος από την Τσιμισκή έως τη λεωφόρο Νίκης, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Σώμα ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- τον τρόπο δημοπράτησης του έργου, ως συνέχεια του ήδη υπάρχοντος πεζόδρομου στην Αγίας Σοφίας. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο "κομμάτι" από την Τσιμισκή έως τη Μητροπόλεως θα οργανωθεί ένας εμπορικός πεζόδρομος (ως συνέχεια του ήδη υπάρχοντος από Μ.Κινγκ - Τσιμισκή) για την αποκλειστική χρήση πεζών, με χυτό δάπεδο, δενδροστοιχίες, φωτιστικά σώματα και καθιστικά, ενώ το δεύτερο τμήμα που θα οδηγεί στην παραλία διαμορφώνεται ως Πλατεία Μητροπόλεως.

Η ανάπλαση του άξονα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018, καθώς υπάρχει ήδη κυκλοφοριακή μελέτη για την πεζοδρόμηση, και μέρος του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από το δάνειο που έλαβε ο κεντρικός δήμος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

Εξάλλου, αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων και συνιδρυτή της διοικούσας παράταξης "Πρωτοβουλία", Ανδρέα Κουράκη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ανάπλαση της οδού Κάστρων, που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του ΚΕΠΑ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κ.Κουράκης σχολίασε τη διαχείριση των έργων που γίνονται στην πόλη, μέσω χρηματοδότησης, από το Ιδρυμα Νιάρχος.
Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον κ. Κουράκη ότι αντιδρά «είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, είτε από παρωχημένο μυαλό», υποστηρίζοντας πως «το ΚΕΠΑ παραλαμβάνει το έργο και κάνει δωρεά στον δήμο», ενώ ο τέως αντιδήμαρχος ανταπάντησε πως «όταν κάναμε τα έργα την πρώτη τετραετία ήταν μια χαρά η αντίληψη μου»