Καταρρακτώδης βροχή που συνοδεύεται από χαλαζόπτωση πλήττει περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Προηγήθηκαν ισχυροί άνεμοι που είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσουν δένδρα. Με δυσκολία διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης και σε άλλους δρόμους της πόλης, ενώ η ορατότητα σε πολλά σημεία είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα πλήττουν επίσης περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε κοπές δέκα δέντρων στο κέντρο, αλλά και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, καθώς πολλά από αυτά έπεσαν ή πήραν κλίση λόγω του αέρα. Από το απόγευμα οπότε σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού, βρέχει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, δεν σημειώθηκαν, μέχρι στιγμής, πλημμυρικά φαινόμενα. «Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Αναμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου» πρόσθεσε.

Προβλήματα στο τελωνείο Ευζώνων λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης

Ταλαιπωρία περίμενε νωρίτερα τους οδηγούς στο τελωνείο Ευζώνων στο Κιλκίς, καθώς λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και γινόταν με δυσκολίες ο έλεγχος των οχημάτων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η διακοπή ρεύματος διήρκησε δύο ώρες, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα, και μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων στο τελωνείο των Ευζώνων, είχαν σημειωθεί την περασμένη Τρίτη και πάλι λόγω διακοπής ρεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ