Χαμένες ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και το φυσικό περιβάλλον άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Ραφήνας - Πικερμίου και ιδιαίτερα τον οικισμό Μάτι.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , νωρίς σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) σε σημείο της ακτής -και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Στο σημείο της τραγωδίας στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι όπου έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων, έχουν φτάσει αυτή την ώρα περίπου τριάντα πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το χωράφι με τα απανθρακωμένα πτώματα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα. Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

-Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας και Δημήτρης Τζανακόπουλος, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των επιχειρήσεων.