Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στην περιοχή «Κακόπετρος» του δήμου Πλατανιά.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 30 άνδρες με 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο πεζοπόρα τμήματα και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ζήτησε τη συνδρομή και μεγαλύτερου πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Αθήνα, το οποίο οποίων κατέφθασε το απόγευμα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν ακόμα κάτοικοι της περιοχής και εθελοντές.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, η φωτιά εξελίσσεται στην κορυφογραμμή Μεσαυλίων και στο σημείο από Κοτσιφιανά προς Παλαιά Ρούματα, σε μία δύσβατη περιοχή καίγοντας κυρίως χορτολιβαδική και δασική έκταση, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες και μελίσσια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, ενώ καθοριστικό ρόλο για αυτό διαδραμάτισαν - λόγω του δύσβατου της περιοχής- τα εναέρια μέσα.

Νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δυο μικροί οικισμοί. Στην περιοχή του Αποκόρωνα το απόγευμα υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς, σε δύο σημεία κοντά στην Εθνική οδό.

Εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ελικοπτέρου, που έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά.

Για λόγους ασφαλείας, νωρίτερα, διεκόπη και πάλι η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος των Βρυσών, με τα οχήματα να χρησιμοποιούν μέρος από την παλιά Εθνική οδό, ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά.