Ενώ ακόμα «σιγοκαίνε» οι πυρκαγιές στον Κοιλιωμένο και το Μαχαιράδο, μια νέα πυρκαγιά σημειώθηκε τη νύχτα και συγκεκριμένα γύρω στις 02:55, στο χωριό της Λιθακιάς, στη νότια Ζάκυνθο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα στο 44ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, στο δήμο Σαρωνικού.

Στο σημείο της πυρκαγιάς στην Ζάκυνθο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρείς ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Είναι η πέμπτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή της Λιθακιάς το φετινό καλοκαίρι γεγονός που προβληματίζει, τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά χόρτα στο 44ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 6 το πρωί σε έκταση με ξερά χόρτα στο 44ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου, στο δήμο Σαρωνικού. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα στην περιοχή Γαλαναίικα, πάνω από το συγκρότημα Αλκυονίδες, στο 44ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική δεν απείλησε σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το πρωί έκαναν για λίγο ρίψεις από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.