Σε νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας που υλοποίησε η ΚΤΥΠ ΑΕ, θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για πάνω από 1.500 μαθητές σε όλη τη χώρα, ενώ, η εταιρεία κατασκευάζει, δημοπρατεί και μελετά δημόσια σχολικά έργα συνολικής αξίας άνω των 120.000.000 ευρώ, που εκτιμάται ότι θα καλύψουν τις ανάγκες άνω των 12.000 μαθητών.

Παράλληλα, η ΚΤΥΠ ΑΕ υλοποιεί έργα αναβάθμισης και συντήρησης σε δεκάδες υφιστάμενες σχολικές μονάδες διαφόρων Δήμων, στα οποία φοιτούν χιλιάδες μαθητές, ενώ οι υπηρεσίες της μελετούν δεκάδες έργα με στόχο το σύνολο της μαθητικής κοινότητας να απολαμβάνει υψηλής ποιότητας δημόσια σχολική στέγη και εξοπλισμό, χωρίς διακρίσεις.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ ολοκλήρωσε μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2018, έργα συνολικής αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, που αφορούν σε 12 νέες σχολικές μονάδες και θα καλύψουν τις ανάγκες άνω των 1.500 μαθητών, οι οποίοι μέχρι τώρα έκαναν μάθημα σε ακατάλληλες ή και ενοικιαζόμενες αίθουσες.

Προσελήφθησαν 19480 αναπληρωτές

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».