Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στα ΜΜΕ της Λέσβου, αντιδρώντας στις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται από ακραία περιθωριακά στοιχεία. 

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί δυναμικά το μείζον πρόβλημα που αφορά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες κάτω από, τις οποίες ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη Λέσβο και στις συνεχιζόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία που επιχειρούν να φιμώσουν τον μη αρεστό δημοσιογραφικό λόγο.

Η ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στον Τύπο της Λέσβου, να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ώρη Παλλεσβιακή απεργία από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 14 Σεπτεμβρίου 2018 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακραία περιθωριακά στοιχεία.

Το ΣΕΜΜΕΛ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας και των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους ύβρεις ,απειλές, τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις κατά συναδέλφων και καλεί όλους τους πολίτες του νησιού μας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.