Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας προγραμματίζει για τις 12:00 το μεσημέρι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥ) για την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκαν το βράδυ αστυνομικοί, από ομάδα περίπου 50 ατόμων. Οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών κάνει λόγο για «ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια»;

Η Ένωση των αστυνομικών σημειώνει ότι έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα.

«Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν», σημειώνουν.

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί σήμερα 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:45 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου όπως αναφέρουν «οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον "σουλάτσαραν" ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη».

Τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 ΓΣΝΑ

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν χθες με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων:

Δημοκρατική συμπαράταξη: Αν δεν μπορούν να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν

Με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς.

Ποτάμι: 'Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η ανοχή αποθρασύνει. Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας. Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. 'Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες»;

ΚΚΕ: Άλλοθι σε όσους θέλουν να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Δήμαρχος Αθηναίων: Πρόκληση η χθεσινή επίθεση

«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την χθεσινή επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, ενώ εξέφρασε επικρίσεις κατά της κυβέρνησης.

«Η έλλειψη αποτελεσματικού σχεδίου και αποφασιστικότητας, καθώς και το πνεύμα διάχυτης ατιμωρησίας έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής των κατοίκων και της πόλης» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι οι μολότοφ, σε σχεδόν καθημερινή βάση, στην Τοσίτσα, το αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη είναι μέρος της κανονικότητας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τέλος τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν την επίθεση κουκουλοφόρων/ Φασιστική πράξη η χρήση βίας

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χθεσινή δολοφονική επίθεση των γνωστών-άγνωστων κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. 

Η χρήση βίας είναι φασιστική πράξη και καταφανώς αποκρουστική σε μια Δημοκρατία. Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στα στελέχη της Αστυνομίας που δίνουν καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.