Η σειρά NOIR εγκαινιάζεται στις προθήκες της PUBLIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ με τα σπουδαία βιβλία Pulp Fiction, Ρέκβιεμ για έναν Γκάγκστερ και Τοπ Καπί. Ανυπομονείς να βρεις το επόμενο βιβλίο που θα σε συντροφεύει τις χειμωνιάτικες βραδιές που θα είσαι σπίτι; Σου αρέσει η αυθεντική αστυνομική λογοτεχνία και σε γοητεύει η noir αισθητική;

Η PUBLIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ εγκαινιάζει τη σειρά Noir με βιβλία που τιμούν τις βασικές αξίες αυτού που ονομάζεται «crime fiction». Για την ακρίβεια, το πρώτο από αυτά, έρχεται να ξεκαθαρίσει όλη την ορολογία που συνδέεται με το αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς συχνά γίνονται παρανοήσεις με όρους όχι πάντοτε κατανοητούς, όπως «hard boiled», «detective story», «locked room mystery» κ.ο.κ. Γιατί ένα αστυνομικό δεν είναι, σε καμία περίπτωση, κατ’ ανάγκην και noir!

Οι νέες εκδόσεις της Public Βιβλιοθήκης από τη σειρά Noir είναι:

  • Pulp Fiction του Τζίμμυ Κορίνη, του αδιαμφισβήτητου Πατριάρχη του Noir στη χώρα μας, οποίος με πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας, και ως ο πλέον αρμόδιος για να ξεναγήσει κάθε ενδιαφερόμενο στον συναρπαστικό κόσμο των αστυνομικών αναγνωσμάτων, εστιάζει στη χρυσή εποχή του είδους: ξεκινά από τον Έντγκαρ Άλαν Πόου και τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και φθάνει μέχρι τον Τζέιμς Ελρόυ, δίνοντας έμφαση στην αμερικανική σχολή του είδους, τα pulp περιοδικά και τις χρυσές πένες όπως Ντάσιελ Χάμετ, Ρέημοντ Τσάντλερ & Μίκι Σπιλέιν. Στο βιβλίο πολλά ερωτήματα σχετικά με την Noir λογοτεχνία καλύπτονται και αναλύονται, με επάρκεια και σε βάθος, γοητεύοντας τους ανήσυχους αναγνώστες. Διότι το noir… δεν γεννήθηκε στη Σκανδιναβία του 21ου αιώνα!
  • Ρέκβιεμ για έναν Γκάγκστερ, του Paul Cain, μεταφρασμένο από τον Τζίμμυ Κορίνη, που αποτελεί πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου στα ελληνικά, από το 1933 που εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική. Η υπόθεση σχετικά απλή, η πλοκή όμως συναρπαστική: Αποφασισμένος να ξεφύγει διά παντός από το εγκληματικό του παρελθόν, o γκάγκστερ Gery Kells επιβιβάζεται στο τρένο, με προορισμό την Πόλη των Αγγέλων. Εκεί ερωτεύεται μία μοιραία γυναίκα, η οποία, επίσης, προσπαθεί να αφήσει πίσω της μια ζωή γεμάτη αγοραίο έρωτα και εκμετάλλευση. Οι δυο τους θα τα παίξουν όλα κορόνα γράμματα και θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Σύντομα, όμως, θα ανακαλύψουν ότι μπορείς να φύγεις μακριά από τα πάντα – όχι, όμως, και από το πεπρωμένο σου. Το βιβλίο είχε γίνει και κινηματογραφική ταινία, με τίτλο «Gambling Ship» και πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκραντ.
  • Τοπ Καπί του Έρικ Άμπλερ. Το Τοπ Καπί, ή Το Φως της Μέρας όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, είναι από τα γνωστότερα βιβλία στην Ελλάδα του Έρικ Άμπλερ, καθώς διασκευασμένο έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη από τον Ζυλ Ντασέν, με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, τον Μαξιμίλιαν Σελ & τον Πίτερ Ουστίνοφ. Στο βιβλίο ο Άρθουρ Αμπντέλ Σίμσον είναι ένας άπατρις μικροαπατεώνας, με έδρα την Αθήνα που επιβιώνει διαπερνώντας συνεχώς τα όρια του νόμου. Όμως, στο πρόσωπο ενός τουρίστα, του μυστηριώδους κυρίου Χάρπερ, που συναντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, θα βρει τον δάσκαλό του. Το βιβλίο ήταν για χρόνια καταργημένο στη χώρα μας.

Η PUBLIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ παρουσιάστηκε στο κοινό πριν από λίγους μήνες με σκοπό να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς και ανυπόμονους βιβλιόφιλους, φέρνοντάς τους αποκλειστικές ανατυπώσεις εξαντλημένων τίτλων σε πρωτότυπες μεταφράσεις, νέα φιλολογική επιμέλεια και καλαίσθητα εξώφυλλα ή ακόμα και τίτλους που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ ξανά στα ελληνικά!

Μετά από τη σειρά Public Classics και Modern Classics, ήρθε και η νέα σειρά Noir που υπόσχεται να προσφέρει στο κοινό της αλλεπάλληλες συγκινήσεις και ανατροπές.

Ανυπομονείς να γνωρίσεις από την αρχή την Noir λογοτεχνία με έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων; Ανυπομονείς για Public!