Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρά άτομα πετούν πέτρες αι βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού.

Τα άτομα αυτά έχουν στήσει οδοφράγματα και πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων που κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας κάνει αυτή την ώρα ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και δακρυγόνων προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Στα συγκεκριμένα σημεία πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια στην Λεωφ. Αλεξάνδρας

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.