Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα διαδήλωσαν την Πέμπτη στην Αθήνα με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις (του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας των συνδικάτων, αντιδρώντας στην έβδομη συνεχή χρονιά λιτότητας.

Του Α. Βασιλόπουλου

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλώνουν ικανοποιημένες από τη συμμετοχή τόσο στις πορείες όσο και στην απεργία και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την οργάνωση μιας «πανεθνικής δράσης».

Η συμμετοχή στον ιδιωτικό και στον στενό δημόσιο τομέα ΝΠΔΔ ήταν σχετικά μικρή, με υψηλά ποσοστά ωστόσο σε επιχειρήσεις του δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, όπως ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων πραγματοποίησαν πορεία στη βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις συγκοινωνίες, όπως στα αεροδρόμια, όπου υπήρξαν αλλαγές στις ώρες πτήσεων, αλλά και στις μετακινήσεις από τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.