Κάλεσμα σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, μετά τη μετάθεση της ψηφοφορίας για σήμερα το μεσημέρι.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Όσον αφορά στο χθεσινό συλλαλητήριο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν σημειωθεί επεισόδια. Ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στον χώρο μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, όπου μετά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια με την Αστυνομία να προχωρά σε  133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις συνολικά,

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.