Τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «Μακελειό» καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζοντας παράλληλα τη συστηματική παραβίαση των Αρχών Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών αναφέρει ότι έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «Μακελειό», η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα, υπηρετούν σταθερά τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας σφαίρας και είναι εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος να τηρούν όσα οι Αρχές Δεοντολογίας ορίζουν, να αποφεύγουν την στοχοποίηση και να λειτουργούν με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση. Για άλλη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη και καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δημοσίευμα.