Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της βιομηχανίας του φαρμάκου και σπουδαίος αθλητικός παράγοντας, με ανάμειξη δεκαετιών στον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν ο επιχειρηματίας είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει. Κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ. Η ιστορία του στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ξεκίνησε από το φαρμακείο του πατέρα του, στην οδό Πειραιώς, για να φτάσει στη δημιουργία της φαρμακοβιομηχανίας BΙΑΝΕΞ. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Πολύ μεγάλη ήταν η αγάπη του Θανάση Γιαννακόπουλου για τον αθλητισμό  και κυρίως τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη και γενικά ασχολιόταν όλα τα τμήματα του κλαμπ, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο, συνδυάζοντας το όνομά του με τις τεράστιες επιτυχίες του «Τριφυλλιού», σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο παρορμητικός και εκρηκτικός χαρακτήρας του, του χάρισαν το προσωνύμιο «τυφώνας».  

Συλλυπητήρια του ΠτΔ, για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Τσίπρας: Η απώλεια του Θ. Γιαννακόπουλου αφήνει μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του αθλητισμού

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού, σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος.

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Θ. Γιαννακόπουλος αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε σπουδαίος επιχειρηματίας και αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη τόσο στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και του αθλητισμού», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετώντας τον εκλιπόντα επιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα.

«Mε την παρουσία του κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.