(Ενημέρωση13:45) Μπλακ άουτ προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης η έκρηξη που σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον σταθμό Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο.

Δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ προληπτικά κλήθηκε ασθενοφόρο. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας μαζί με κλιμακοφόρο όχημα ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Λόγω της φωτιάς σε ένα από τα 3 εργοστάσια της ΔΕΗ τα οποία και τροφοδοτούν την Κρήτη, υπήρξε ντόμινο προβλήματων σε όλο το νησί. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις. Ενδεικτικά γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε στα Χανιά, ενώ στην Ιεράπετρα για περισσότερα απο 45 λεπτά, υπήρξε διακοπή.

Τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σταδιακά και οι διακοπές ρεύματος θα γίνονται εκ περιτροπής, ενώ ευτυχές και το γεγονός ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου θα υπάρξει και λιγότερη ζήτηση στην κατανάλωση ρεύματος.

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

Μετά τη 1 το μεσημέρι τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, ύστερα από την άμεση και αποτελεσματική προσπάθεια της πυροσβεστικής.  Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες και σύσσωμη η δύναμη της Γ' ΕΜΑΚ.

Προβλήματα και στην υδροδότηση

Προβλήματα στην υδροδότηση, ανακοίνωσε ΔΕΥΑΗ, ότι ίσως προκύψουν, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ. «Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, neakriti.gr