(upd) Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνδρες των Πυροσβεστικών δυνάμεων από Ηλεία, Αχαία και Αιτωλοακαρνανία για να σώσουν το κόσμημα της Πελοποννήσου, το δάσος της Στροφυλιάς από τις φλόγες.

Ανυπολόγιστο είναι μέχρι τώρα το μέγεθος της καταστροφής που άφησε από το πέρασμά της η πυρκαγιά η οποία έχει τεθεί σε ύφεση με τα αεροσκάφη να επιχειρούν εκ νέου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και τις αναζωπυρώσεις μέχρι τώρα να ελέγχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυο καναντέρ, 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης από την θέση Βαλόστανη και αφού πέρασε την άσφαλτο άρχισε να κατακαίει δασική έκταση στο Κουνουπελάκι και πλησίαζε το Φάλαρι και το Μεγάλο Πεύκο. Στόχος των πυροσβεστών ήταν να σταματήσουν την φωτιά στο ρέμα Ρούσκουλα.

Εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν υπήρχαν στην Ανδραβίδα και έτσι ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση και προβλήματα από Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.patrisnews.com