(Ενημέρωση 19:12) Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή ημέρα στο μέτωπο των πυρκαγιών, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε όλη την επικράτεια να βοηθούν τη φωτιά στο καταστροφικό της έργο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία όπως έγινε γνωστό καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.

Όπως έγινε γνωστό με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθεόπουλο, για προληπτικούς λόγους, εκκενώνονται τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, προς το μέρος των οποίων κατευθύνεται η πυρκαγιά, ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση. Οι κάτοικοι στα χωριά Μακρυμάλλη -νωρίς το πρωί-, Κοντοδεσπότι και Σταύρος -αργότερα- έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά αν και οι φλόγες απέχουν αρκετά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.

Από το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απ’ όπου παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυκνοί καπνοί από το καιόμενο πευκοδάσος από τη συγκεκριμένη φωτιά εκτός του γεγονότος ότι έχουν καλύψει μια μεγάλη περιοχή στην Εύβοια και φτάνουν μέχρι την Αττική έχουν διασπορά ακόμη και στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες πυρκαγιές, οι οποίες όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Στερεάς που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο καθώς η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή που δεν μπορούν να την πλησιάσουν.

Σε ό,τι αφορά τις ισχυρές εναέριες δυνάμεις (4 αεροσκάφη Καναντέρ και 2 ελικόπτερα) αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία κυρίως από τους πυκνούς καπνούς με συνέπεια να μην επιτρέπουν στους πιλότους να πλησιάσουν πολύ κοντά τις εστίες για καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί είναι στην περιοχή το Εγκληματολογικό της Πυροσβεστικής και ξεκίνησε την έρευνα για την έναρξη της φωτιάς καθώς οι αρμόδιοι στην περιοχή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού τόσο σχετικά με την ώρα που ξέσπασε η φωτιά όσο και σχετικά με το σημείο από όπου ξεκίνησε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε.Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Δ. Ε. Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Εύβοιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Στην Εύβοια ο γγ Πολιτικής Προστασίας. Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Καθ' οδόν για τα Ψαχνά Ευβοίας βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πετάει με ελικόπτερο μαζί με κλιμάκιο της διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες όλων των φορέων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Το ελικόπτερο θα προσγειωθεί σε λίγο στο δημοτικό γήπεδο Ψαχνών και το κλιμάκιο εκτός των άλλων θα έχει συσκέψεις με δασολόγους και άλλους ειδικούς, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και άλλες παρεμβάσεις για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της περιοχής ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης από όλες τις υπηρεσίες και φορείς της Πολιτικής Προστασίας, στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από όμορες περιφέρειες ενώ σε εξέλιξη είναι κινητοποίηση για περαιτέρω μεταφορά δυνάμεων από άλλες περιοχές.

Αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 189 πυροσβέστες, με 66 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών συντρέχουν 8 μηχανήματα έργου καθώς και 10 υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι παραμένουν σε ετοιμότητα για απομάκρυνση οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο πολύ πυκνός καπνός, που έχει φτάσει μέχρι την Αττική. Ο καπνός δυσχεραίνει πολύ το έργο των εναέριων μέσων που δεν μπορούν να ρίξουν νερό από πολύ κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά παρ' όλα αυτά οι πιλότοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζουν το επικίνδυνο έργο τους.

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά μεταφέρθηκαν οι 300 κάτοικοι

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το χωριό Κοντοδεσπότι, η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».

Η φωτιά έφτασε και στα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για καταστροφές κτισμάτων, καθώς και εκεί οι επίγειες δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη.

Αυτή τη στιγμή τα δύο πύρινα μέτωπα παραμένουν σοβαρά: Το ένα είναι ιδιαίτερα μεγάλο (αυτό στο χωριό Μακρυμάλλη) και κινείται προς τα Ψαχνά, ενώ το δεύτερο μέτωπο από το Κοντοδεσπότι κινείται προς το χωριό Πλατάνα.

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια

Εκκενώνεται και τρίτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα. Πρόκειται για το χωριό Σταυρός, όπου από το πρωί είχε δοθεί εντολή για ετοιμότητα των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση του χωριού και ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο λεωφορεία της Αστυνομίας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων που παραμένουν ακόμα εκεί.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Στο Μακρυμάλλη Εύβοιας μεταβαίνει ο Τ. Θεοδωρικάκος

Στο Μακρυμάλλη Ψαχνών Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Νέα φωτιά στην Ιστιαία της Εύβοιας

Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά της Εύβοιας πριν από λίγο ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Ιστιαίας στην περιοχή Καστανιώτισσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα και στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες μετακινούνται από την υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα. Παράλληλα στο νέο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνονται και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Εκκενώνεται το χωριό Πλατανιά στην Εύβοια

Εκκενώνεται το χωριό Πλατανιά καθώς ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κινείται απειλητικά προς το χωριό. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Βουρδάνο που βρίσκεται στο χωριό, «το κυρίως μέτωπο της φωτιάς απέχει αυτή τη στιγμή από το χωριό περίπου 1 χιλιόμετρο, ωστόσο το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουρδάνος, «οι άνεμοι δεν είναι σταθεροί ως προς την κατεύθυνση τους καθώς για κάποιο διάστημα οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν προς το χωριό και κάποιες άλλες στιγμές τις εκτρέπουν».

Ωστόσο χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού και οι περίπου 50 κάτοικοι που βρίσκονται εκεί ήδη συγκεντρώνονται στην πλατεία, όπου αναμένουν τα μεταφορικά μέσα για να μεταφερθούν στα Ψαχνά όταν δοθεί η τελική εντολή για την εκκένωση του χωριού.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο ΥΕΘΑ στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των εν εξελίξει πυρκαγιών στην Εύβοια και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ενημέρωση παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης

Βοιωτία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία ήταν σε άμεσο κίνδυνο (ούτως ή άλλως πρόλαβαν να τα εκκενώσουν), αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό». Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καρακάντζας «προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».

Στη φωτιά βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.

Η φωτιά εξερράγη γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, τα οποία συνεχώς διευρύνονται ανεξέλεγκτα.

Καρδάμυλα Χίου

Σε αλλοδαπούς που είχαν βγει στην περιοχή με πλαστική βάρκα από την απέναντι μικρασιατική ακτή και είχαν εγκλωβιστεί εκεί, αποδίδεται η φωτιά η φωτιά στην περιοχή Πάρπαντα των Καρδαμύλων, που εκδηλώθηκε το πρωί και είναι ήδη υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι 42 συνολικά αυτοί αλλοδαποί θεωρείται πως έβαλαν τη φωτιά προκειμένου να κάνουν γνωστή την παρουσία τους εκεί και να διασωθούν. Αλλά και για να στεγνώσουν αφού η βάρκα τους είτε είχε ανατραπεί είτε ο διακινητής τους, τους πέταξε στη θάλασσα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και ένας από τους επιβαίνοντες, άνδρας ηλικία 35 με 40 ετών, ο 43ος των επιβαινόντων, πνίγηκε.

Από τους 42 διασωθέντες οι 22 είναι άνδρες, οι 13 γυναίκας μεταξύ των οποίων τέσσερις έγκυες και μια με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι και επτά παιδιά.

Για την ύπαρξη της φωτιάς ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία νωρίς το πρωί βοσκός της περιοχής. Λόγω του δύσβατου της περιοχής ειδοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το Λιμενικό Σώμα το οποίο επενέβη από τη θάλασσα διασώζοντας τους αλλοδαπούς και μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου.

Μενίδι

Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εκδηλώθηκε νωρίτερα πίσω από θερμοκήπια στον οδό Ντάλιας, στις Αχαρνές Αττικής. Επιτόπου βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Θάσος

Στη Θάσο τέλος ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και συνολικά αυτή τη στιγμή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, δυο αεροσκάφη καναντέρ και δύο PZL.

Πωγώνι Ιωαννίνων 

Φωτιά επίσης ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Πύργος

Αγροτοδασική έκταση καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή Λευκοχώρι Γαστούνης, στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα με 10 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Λευκοχώρι Γαστούνης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, στην περιοχή Λευκοχώρι Γαστούνης, στην Ηλεία.

Στο σημείο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Αντιμετωπίστηκε άμεσα η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα

Άμεσα αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση κοντά στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, στην Ηλεία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν λάβει διαστάσεις, ενώ η Αστυνομία εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό, αφού λόγω των καπνών, υπήρχε περιορισμένη ορατότητα.

Κόρινθος

Δεν πήρε διαστάσεις η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βασιλικό, στο Κιάτο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς βρέθηκαν στο σημείο πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Καλάβρυτα

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην ορεινή περιοχή Κάτω Δρυμός των Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Κάτω Δρυμός και Αμυγδαλιά και όπως πρόσθεσε προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τρία οχήματα του δήμου Καλαβρύτων.