Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τη σύζυγο του ιστορικού και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατό του. Τα συλλυπητήρια στους οικείους και την θλίψη τους για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου εκφράζουν επίσης η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τη σύζυγο του ιστορικού και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου και, αφού εξήρε τη μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του εκλιπόντος, της εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατό του.

Τα συλλυπητήρια στους οικείους και την θλίψη τους για τον θάνατο του Καθηγητή - Ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου εκφράζουν η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου επισημαίνεται: «Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος κατά τη διάρκεια της μακράς του πορείας υπηρέτησε με αφοσίωση την επιστήμη και διετέλεσε καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Το 2003 ανακηρύχθηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και το 2010 διετέλεσε πρόεδρός της. Υπήρξε ιστορικός μεγάλου κύρους. Στη δεκαετία του '80 διεύθυνε το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου συμβάλλοντας στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών λαών. Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος ήταν συνιδρυτής του ιδρύματος "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" και το 1990 ανέλαβε διευθυντής του. Τέλος, ήταν μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ντε Γκωλ. Ήταν συγγραφέας πολλών αυτοτελών ιστορικών έργων για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις διεθνείς σχέσεις του ελληνικού κράτους, ενώ είχε την επιμέλεια του 12τομου έργου "Κωνσταντίνος Καραμανλής: Αρχείο, Γεγονότα και Κείμενα"».