Σε ύφεση είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα καθώς δεν υπάρχει ενεργή εστία και δεν εμπνέει ανησυχία αυτή τη στιγμή.

Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, ωστόσο παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια.

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μμ, η απομάκρυνση των κατοίκων πόπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.  

Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τέσσερα ελικόπτερα.   

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Μαραθώνα.

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στην Ανδρίτσαινα Ηλείας - Νεκρός ένας 58χρονος άνδρας

Ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή Καλλιθέα της Ηλείας, όπου είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά, κατέληξε στο νοσοκομείο Κρεστένων, λίγο μετά την διακομιδή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και αμέσως μετά διακομίστηκε, σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Κρεστένων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Έρευνες για το περιστατικό αναμένεται να διενεργήσουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Εξάλλου, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.