(Ενημέρωση 16:00) Υπό ανταλλαγή συνθημάτων των δύο πλευρών, ολοκλήρωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος το πρώτο μέρος της απολογίας του, που είναι η τελευταία στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, και  θα επανέλθει αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και υπό αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε την απολογία του δηλώνοντας αθώος και δίνοντας αμέσως μετά τη θέση του περί πολιτικής σκευωρίας.

Με την είσοδό του στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, ο κ. Μιχαλολιάκος είδε τους οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής να στέκονται αμέσως προσοχή την ίδια στιγμή που άρχισαν να ακούγονται από το κοινό που κάθεται στην πλευρά των θυμάτων σφοδρές αποδοκιμασίες. Πολλοί φίλοι και συγγενείς, δε, του Παύλου Φύσσα υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού μίλησε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά από γεννήσεως του ελληνικού κράτους που «κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενός οπαδού του κόμματος». Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε έγκλημα στην Ιταλία, όπου, όπως είπε, «δεν κατηγορήθηκε ο Σαλβίνι επειδή οπαδός του σκότωσε λαθρομετανάστη».

Με τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης από την πρόεδρο, οι μεν οπαδοί της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα του κόμματος, «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή» με την απέναντι πλευρά να τους απαντά το ίδιο δυνατά: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ποια εγκληματική οργάνωση; 25-30 χρόνια ήμασταν με γραφεία, τηλέφωνα, δημόσια παρουσία. Από το 1982 εγγράφως δηλώνουμε εθνικιστές, όχι ναζιστές... Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν κατηγορητήρια». Με αυτές τις φράσεις ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδωσε στην πρώτη μισή ώρα της απολογίας του στο δικαστήριο το πλαίσιο που θα κινηθεί, υπερασπιζόμενος -όπως είπε- όχι μόνο τον εαυτό του αλλά «και έναν ολόκληρο κόσμο».

Ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης υπερασπίστηκε ως απολύτως νόμιμη «τη δράση του κόμματος» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπουργών της κυβέρνησης του, κάνοντας λόγο για ένα «τηλεοπτικό σόου» που έστησαν με τις συλλήψεις του ίδιου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε, έκαναν «μία επιχείρηση σοκ και δέος με μασκοφόρους που κρατούσαν αυτόματα λες και πήγαιναν να συλλάβουν τον Μπίν Λάντεν», με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος, «μην πάτε με αυτούς γιατί θα σας περάσουμε χειροπέδες».

Ο κατηγορούμενος είπε πως για να επιτευχθεί ο στόχος της ανακοπής της ανοδικής πορείας του κόμματος έγινε «συρραφή υποθέσεων» με βασική τη δολοφονία Φύσσα, «που πρώτος εγώ καταδίκασα στο περιστύλιο της Βουλής» και αποκόπηκαν φράσεις του, π.χ. στη συγκέντρωση των Θερμοπυλών, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να τον κατηγορήσουν ότι προέτρεψε σε κακουργήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, σκόπιμα εδώ και πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή χρεώθηκε εγκλήματα που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως δεν είχε σχέση με αυτά. Ο κατηγορούμενος μίλησε για συγκεκριμένες υποθέσεις περιστατικών βίας, που δημοσιεύματα και πολιτικοί απέδωσαν στο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε από παλιά μία στόχευση σε βάρος των εθνικιστών, μία πολιτική εμπάθεια. Σημείωσε, μάλιστα, πως σε όλον τον κόσμο η Αριστερά πολεμάει τα εθνικιστικά κινήματα. Αναφέρθηκε σε επερώτηση από το 1995 του εκλιπόντος βουλευτή του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ που ζητούσε να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Πλήγμα στους ισχυρισμούς της Τοπικής της Νίκαιας για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Ισχυρό πλήγμα στην Τοπική της Νίκαιας κατάφερε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος, απολογούμενος, αμφισβήτησε έναν από τους κυρίους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς εμπλεκομένων στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε αν πράγματι σκόπευε να κάνει ανοικτή ομιλία στη Νίκαια, δύο ημέρες πριν την δολοφονία του μουσικού. Η ερώτηση αφορά τον ισχυρισμό των επικεφαλής της Τοπικής, αλλά και του Γιώργου Ρουπακιά, πως η κινητοποίηση των μελών το βράδυ της δολοφονίας αφορούσε την διανομή φυλλαδίων ενόψει ομιλίας του αρχηγού και όχι του Τάγματος Εφόδου που επιτέθηκε στην παρέα του μουσικού.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, σήμερα, είπε πως δεν ήταν απολύτως σίγουρος πως θα πήγαινε να μιλήσει στην περιοχή, γιατί ήταν μόλις λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια με το ΠΑΜΕ και ήταν διστακτικός. «Ήθελα ησυχία» είπε. Συμπλήρωσε επίσης, πως σε κάθε περίπτωση μπορεί να προαναγγέλλεται μια ομιλία που εν συνεχεία ενδέχεται να αναβληθεί, αλλά δήλωσε πως του φαίνεται παράξενο να προχωρούν σε διανομή φυλλαδίων νύχτα και όχι μεσημέρι, «αλλά δεν ξέρω..».

Αναφερόμενος στον Ρουπακιά ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε πως δεν τον γνώριζε.

Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση, εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε ενέκρινα, ούτε εντολή έδωσα

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις για καίρια σημεία της δικογραφίας, με κυρίαρχες εκείνες που αφορούσαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Ένα ξεκάθαρο περιστατικό. Μία ανθρωποκτονία. Έγινε μία συμπλοκή και ο Ρουπακιάς δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση, εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε ενέκρινα ούτε εντολή έδωσα. Είναι μυθεύματα αυτά», είπε.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, την επομένη αργά το πρωί. Όπως είπε, με το έγκλημα ούτε είχε σχέση το κόμμα και ούτε έπρεπε να αναμειχθεί, καθώς επρόκειτο για μια δολοφονία ενός ανθρώπου από έναν άλλον. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονταν και άλλα άτομα πλην του δράστη από την Τοπική της Νίκαιας.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που έμαθε το έγκλημα, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι το έμαθε από τη σύζυγό του, που της τηλεφώνησαν και την ενημέρωσαν την επομένη αργά το πρωί. Είπε, επίσης, πως η τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γ. Λαγό γύρω στη μία της επίμαχης νύχτας, αφορούσε άλλο θέμα και ότι ο συγκατηγορούμενός του δεν του ανέφερε τίποτε για όσα είχαν συμβεί ελάχιστη ώρα πριν στο Κερατσίνι.

Πρόεδρος: Εκείνη την ώρα που μιλήσατε ο κ. Λαγός έχει ενημερωθεί.

Κατηγορούμενος: Δεν το ξέρω.

Πρόεδρος: Είναι κάπως αξιοπερίεργο. Έχει μάθει για το περιστατικό που είναι πολύ σοβαρό.

Κατηγορούμενος: Θα πίστευαν, φαίνεται, πως δεν έχει σχέση με το κόμμα και πράγματι δεν είχε σχέση.

Πρόεδρος: Από άτομο του κόμματός του είχε μάθει ο κ. Λαγός, όχι από την τηλεόραση.

Κατηγορούμενος: Ζήτησα να ανοίξει το τηλεφωνικό απόρρητο γιατί πιστεύω πως αυτοί που έφεραν εδώ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα μου και γνωρίζουν πολύ καλά πως είμαι απόλυτα αθώος.

Αναφερόμενος, μετά από ερώτηση της προέδρου, στη φράση του, το 2015, περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του μουσικού, ο κατηγορούμενος απάντησε πως είχε την έννοια «του πολιτικού κόστους που εκόντες άκοντες είχαμε χρεωθεί». Ανέφερε, δε, όπως ακούστηκε και από άλλους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές: «Η ΝΔ είχε πολιτική ευθύνη για τον Τεμπονέρα;». Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος συμπλήρωσε: «Και για το Μάτι ακόμα. Είπε ο Τσίπρας πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Αυτό σημαίνει πως το έκαψε;».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κλήθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει σχετικά με το καταστατικό του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το καταστατικό που είχε η Χρυσή Αυγή πριν από το 2012 ήταν ένα λιτό κείμενο του 1992 που αφορούσε την ιδεολογία και την πολιτική του κόμματος. Πάνω σε αυτό, όπως είπε, και με δείγμα τα καταστατικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κατάρτισαν το 2012 εκείνο που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, καθώς το παλαιότερο δεν προέβλεπε κάποια πράγματα, όπως την είσοδο του κόμματος στη Βουλή και επομένως κρατικών επιχορηγήσεων κ.ά. Ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε το καταστατικό που αναφέρεται σε ναζιστικού τύπου δομή της Χρυσής Αυγής, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, χαρακτηρίζοντάς το ένα «ανόητο ανερμάτιστο κείμενο» που δεν τους αφορούσε. Στις επισημάνσεις της προέδρου ότι, εφόσον δεν τους αντιπροσώπευε και δεν το αναγνώριζαν, θα έπρεπε να έχουν προβεί σε διαψεύσεις όταν είχαν δημοσιευθεί στην «Ελευθεροτυπία» αποσπάσματά του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως «αν έπρεπε να απαντάμε σε όλα, θα έπρεπε να είχαμε τότε επιτελείο 100 ανθρώπων. Μέχρι το 2012, η Χρυσή Αυγή δεν είχε κανέναν υπάλληλο».

Πρόεδρος: Ναι, όμως, το συγκεκριμένο καταστατικό σας έδινε ιδεολογία εθνικοσοσιαλιστική, θα έπρεπε να το έχετε διευκρινίσει με διαψεύσεις.

Κατηγορούμενος: Το διευκρινίσαμε από το 1992 και μετά. Ξεκαθαρίσαμε πως η ιδεολογία μας είναι εθνικιστική.

 

 

Η τελευταία απολογία του πρώτου της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι η τελευταία πριν κλείσει η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η έσχατη απολογία που θα ακουστεί στο δικαστήριο θα είναι αυτή του  «Πρώτου τη τάξει», του αδιαφιλονίκητου ηγέτη της, κατά την κατηγορία, δομημένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εγκαίρως, δια των συνηγόρων του, διεμήνυσε πως δεν επιθυμεί να σταθεί στο βήμα του δικαστηρίου με τη σειρά του καταλόγου και ζήτησε να απολογηθεί τελευταίος αφού έχουν προηγηθεί όλες οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Ο απόλυτος αρχηγός κατά τα πρότυπα του Χίτλερ, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σήμερα θα δει από κοντά τους δικαστές που σε λίγο καιρό θα κρίνουν τον ίδιο, τους συγκατηγορουμένους του αλλά και το σχήμα που ο κ. Μιχαλολιάκος δημιούργησε και διευθύνει χωρίς αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας του για περισσότερα από 30 χρόνια.

«Ο αρχηγός της υπό μανδύα πολιτικού κόμματος εγκληματικής οργάνωσης»

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος καλείται να αντικρούσει σωρεία σημείων και στοιχείων της δικογραφίας που του αποδίδουν τον ρόλο αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, του απόλυτου γνώστη όλων των ενεργειών μελών της Χρυσής Αυγής και κύριου υπεύθυνου για αυτές . Στην δικογραφία τονίζεται πως η οργάνωση “ υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος” επιδιώκει με την χρήση βίας, με την καταπάτηση δικαιωμάτων των άλλων, να επιβάλει τις αρχές της οι οποίες “ είναι ποινικά αδιάφορες”. Τόσο ο εισαγγελέας και οι ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση, όσο και οι εφέτες που εξέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα, ουσιαστικά έχουν ήδη απαντήσει στο επιχείρημα που ακούστηκε ήδη από κάποιους εκ των κατηγορουμένων δια της ερώτησης προς το δικαστήριο “ διώκομαι για τις ιδέες μου;”. Η απάντηση που δίνουν είναι σαφής στο ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται για βίαιες πράξεις και ενέργειες ο πυρήνας των οποίων είναι η επιβολή και επικράτηση των αρχών της.

Ο έχων κατά το παραπεμπτικό βούλευμα “ απόλυτη απεριόριστη και αδιαμφισβήτητη εξουσία” στην “ στρατιωτικής δομής και ιεραρχίας” οργάνωση, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο που εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια εξετάζει αν ισχύει το παραπεμπτικό βούλευμα που θεωρεί πως “ το ναζιστικού τύπου μόρφωμα Χρυσή Αυγή” είναι μία βίαιη, μισαλλόδοξη, ρατσιστική εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος το οποίο κινείται εκτός του Συντάγματος.

 «Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα δεν με εκφράζει πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην απολογία του αναμένεται να προβάλει τη θέση που είτε με λιγότερη είτε με περισσότερη ένταση προέβαλαν και οι υπόλοιποι 17 συγκατηγορούμενοι του, πρώην βουλευτές, περί πολιτικής δίωξης και σκευωρίας με στόχο την ανακοπή της ανοδικής πορείας του κόμματος. Μέχρι στιγμής ο Γιάννης Λαγός ήταν ο μόνος που ανέβασε τους τόνους γύρω από αυτή τη θέση, επιτιθέμενος κατά την απολογία του στο δικαστήριο.

Όπως εκτιμάται ο κ. Μιχαλολιάκος θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση που είχε κινηθεί και ενώπιον του ανακριτή Σπύρου Γεωργουλέα τον Οκτώβριο του 2013, σχεδόν 15 ημέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οπότε και είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ενώπιον του ανακριτή ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρνηθεί την κατηγορία αναφέροντας πως η Χρυσή Αυγή έχει δημοκρατική δομή και οργάνωση, είχε καταδικάσει τις στρατιωτικού τύπου εμφανίσεις μελών της αλλά και κάθε βίαιη συμπεριφορά και είχε χαρακτηρίσει συκοφαντίες τα περί ταγμάτων εφόδου.

Όπως και ο μακροχρόνιος φίλος, συνοδοιπόρος και κουμπάρος του, Χρήστος Παππάς, είχε αποκηρύξει τα εθνικοσοσιαλιστικά δείγματα της Χρυσής Αυγής της δεκαετίας του 1980, λέγοντας πως δεν τον εκφράζουν πλέον.

«Εμείς δεν πιστεύουμε στον ψηφοφόρο παρά μόνο στον στρατιώτη μαχητή»

Οι ανακρίτριες της υπόθεσης ωστόσο εντόπισαν σωρεία στοιχείων από οπτικοακουστικό υλικό που κλονίζουν ισχυρά τη θεωρεία της “ νεανικής αναζήτησης” πλάι σε φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ με προτεταμένη την δεξιά.

Στο περισσότερων των χιλίων σελίδων βούλευμα, παρατίθενται εκφράσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου που δεν φαίνεται να συμφωνούν ούτε με την προβαλλόμενη εκ μέρους του και εκ μέρους των συγκατηγορουμένων του, “ πίστη στη νομιμότητα” αλλά και ούτε σε όσα ισχυρίζονται περί “ περαστικών μελών” , “ δεν ήταν μέλος ο Ρουπακιάς”, “ μεμονωμένη ενέργεια η δολοφονία” κλπ.

Ενδεικτικά στη δικογραφία, πλην των γνωστών εκφράσεων, όπως “ οι λόγχες στα πεζοδρόμια” και “ ας μας πουν φασίστες”, ο κ. Μιχαλολιάκος,

* εμφανίζεται σε μία από τις κορυφαίες συγκεντρώσεις του κόμματος, στη Συνδιάσκεψη της Χρυσής Αυγής στις 21 Οκτωβρίου 2012 να λέει στην ομιλία του: “ δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν καταστάσεις εκτός Κεντρικής Γραμμής”. Να σημειωθεί ότι στη συνδιάσκεψη αυτή, ορίστηκαν οι “ περιφερειάρχες” του κόμματος, με τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό να αναλαμβάνει την περιοχή των περιχώρων Πειραιά, Νίκαια , Πέραμα κλπ και των Νοτίων προαστίων.

* Σε άλλη ομιλία του (2 Ιουλίου 2011) πριν η Χρυσή Αυγή εισέλθει στη Βουλή και ενώ διαφαινόταν δημοσκοπικά ανοδική πορεία, ο αρχηγός είχε πει: “ ακόμη κι αν εκλέξουμε βουλευτές στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες. Ο τελικός σκοπός δεν είναι να μπούμε στην Βουλή. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε την Βουλή του ΄65 με καρεκλιές”.

* Στις 17 Σεπτεμβρίου 2011: Εμείς δεν πιστεύουμε στον ψηφοφόρο παρά μόνο στον στρατιώτη ή μαχητή

* Στις 3 Σεπτεμβρίου 2011: Το 2009, στις ευρωεκλογές βρέθηκαν 25 χιλιάδες ψηφοφόροι, δύο τουλάχιστον αυξημένης σύνθεσης μεραρχίες όπως λέμε εμείς...

Ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει πως όσα του καταλογίζει η Δικαιοσύνη ως φράσεις δηλωτικές της στρατιωτικής πειθαρχίας και παρότρυνσης σε βία, αλλιώς τα εννοούσε, σεβόμενος πάντα το Σύνταγμα, και αλλιώς ερμηνεύθηκαν.

Πότε ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο αρχηγός;

Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που θα κληθεί να απαντήσει σήμερα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο χρόνος που ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η αλληλουχία των τηλεφωνημάτων εκείνης της νύχτας που έπεσε νεκρός ο μουσικός, εμφανίζει ολόκληρη τη βαθμίδα της ιεραρχίας της οργάνωσης .Η αλληλουχία των τηλεφωνημάτων οδηγεί σε εκείνο μεταξύ του κ. Λαγού και του κ. Μιχαλολιάκου. Ο τελευταίος είχε πει ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη μέρα ,ισχυριζόμενος πως η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε λίγη ώρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του μουσικού, με το Γ. Λαγό αφορούσε διαδικαστικό θέμα για τις μετακινήσεις της ημέρας και όχι το έγκλημα στο Κερατσίνι. Το ίδιο επανέλαβε απολογούμενος και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Το ίδιο ισχυρίστηκε απολογούμενη και η σύζυγος του αρχηγού, Ελένη Ζαρούλια η οποία είπε πως άκουσαν τα νέα με τον σύζυγο της “ από τις τηλεοράσεις” το πρωί.

Ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος στη δική του απολογία είπε πως τη νύχτα της δολοφονίας “ γινόταν χαμός” και πως κυριολεκτικά είχαν ανάψει τα τηλέφωνα “ όλοι καλούσαν όλους”, συμπεριλαμβάνοντας στους “ όλους” και τον αρχηγό της οργάνωσης, καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι λίγο πριν τη σύλληψη του μέλους της Τοπικής της Νίκαιας Γιώργου Ρουπακιά με το μαχαίρι που σκότωσε τον μουσικό πεταμένο λίγα μέτρα μακριά.

Άνοιξε το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Άνοιξε πριν από λίγο το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς Πατησίων, το οποίο ήταν κλειστό από το ύψος της Πανόρμου μέχρι τη Δέγλερη, λόγω συγκέντρωσης ατόμων κοντά στο Εφετείο, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.