Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 96.000 αδειών οδήγησης που είχαν «παγώσει» για 18 μήνες, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα, από τις 10 Σεπτεμβρίου έχουν αποσταλεί για εκτύπωση περισσότερες από 58.000 άδειες οδήγησης και έχουν εκτυπωθεί ήδη περισσότερες από 53.000, με βάση την επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει πως, εάν συνεχιστεί η διαδικασία με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς, η ολοκλήρωση της έκδοσης των 96.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, η διαδικασία έκδοσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, το προσωπικό στις διευθύνσεις όλων των γεωγραφικών τομέων της Περιφέρειας επιτάχυνε τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν υπερωριακή εργασία και τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τους γρήγορους ρυθμούς έκδοσης των αδειών οδήγησης και να συγχαρώ τους εργαζομένους μας, οι οποίοι απασχολούνται υπερωριακά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να λάβει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας», δήλωσε ο Κ. Πατούλης. «Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτή μας την προσπάθεια και τους ευχαριστώ θερμά. Προτεραιότητά μας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά, με πράξεις», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Η χαρτογράφηση ανά τομέα των αδειών που εστάλησαν για εκτύπωση στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής: από τον Κεντρικό Τομέα έχουν σταλεί 10.930 άδειες οδήγησης, από τον Νότιο Τομέα 7.475, από τον Βόρειο Τομέα 7.367, από τον Δυτικό Τομέα 10.053, από την Ανατολική Αττική 8.067, από τη Δυτική Αττική 4.516 και από τον Πειραιά και τα νησιά 10.157 άδειες οδήγησης.

Πηγή: Εφημερίδα «Καθημερινή»