Από το πρωί οι ψυχρές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν τη νέα κακοκαιρία «Ηφαιστίων», έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και έως το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από το απόγευμα.

Κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά ηπειρωτικά της βόρειας χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, ενώ από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής και Βόρειας Πελοποννήσου. Τις ίδιες ώρες, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο σύνολο σχεδόν της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου και του Αιγαίου.

Στην Αττική βροχές αναμένονται από το μεσημέρι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των βορείων και δυτικών του νομού.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στο Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα δέκα μποφόρ.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο από το βράδυ της Κυριακής έως και τη Δευτέρα των Θεοφανείων, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, καθώς χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης.

Την Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι των Θεοφανείων δεν θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς, ενώ ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.