(Ενημέρωση 13:50) Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με τα συμβατικά πλοία.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από αργά το απόγευμα.

 

Βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία σήμερα αναμένεται να προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό και στο νότιο Αιγαίο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν σήμερα στην Ανατολική Βοιωτία, στην Αττική και στην Εύβοια, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως δέκα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από την Τετάρτη.