Ξεπέρασαν τα 160, σε όλη την επικράτεια,  τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παραβιάσεις του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ διανύουμε το δεύτερο 24ωρο ισχύος του.

Εχτές Δευτέρα, πρώτη ημέρα της εφαρμογής των αυστηρών μέτρων, οι αρχές έδειχναν επιείκεια και κυρίως ενημέρωναν τους πολίτες, αλλά από σήμερα ο έλεγχος είναι ιδιαιτέρως αυστηρός. Μάλιστα, γίνονται και έλεγχοι σε λεωφορεία και στάσεις, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα για να διασταυρώσουν πως οι επιβάτες έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για επιβολή 164 προστίμων μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί.  Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. πάντως, η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών (ποσοστό 99,8%) έχουν εναρμονιστεί με το μέτρο, περνώντας με επιτυχία τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι ύψους 150 ευρώ.

Σε 258 ανήλθαν οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Αυξάνονται συνεχώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, που έφτασαν πλέον στις 258, ενώ οι παραβάσεις στις 250.

Οι περιοχές που έχουν γίνει οι συλλήψεις, από την Πέμπτη 12/3, είναι οι εξής: 106 στην Αττική, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Κεντρική Μακεδονία, 13 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο, 12 στην Κρήτη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.