Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά από την Βουλή, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου, την απόσυρση -κατάργηση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία, την αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

«Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Εμείς θα δώσουμε μάχη, όπως έχουμε κάνει κι άλλες φορές, αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί στην πράξη διότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο και μέτρα που χειροτερεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, υποβαθμίζουν τους όρους με τους οποίους γίνεται το μάθημα και μορφώνονται τα παιδιά του ελληνικού λαού», επισήμανε μεταξύ άλλων το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ενώ προσέθεσε ότι «όλες αυτές τις μέρες με τις μαζικότατες κινητοποιήσεις μας φέραμε στο προσκήνιο τις μεγάλες ανάγκες του δημόσιου σχολείου, για μόνιμο προσωπικό, για κτιριακές υποδομές για χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Τις ανάγκες για να μορφώνονται τα παιδιά του λαού μας όπως τους αξίζει το 2020». Όπως ανέφερε, σε αυτό το μεγάλο αγώνα, βρέθηκαν από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές, καθώς όλα αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα που αφορούν στενά τους εκπαιδευτικούς και τον εκπαιδευτικό κλάδο. «Μαζί λοιπόν με τους γονείς τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους, θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα όχι απλά να αφήσουμε το νομοσχέδιο στα χαρτιά, όχι απλά να επιβάλλουμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, την ουσιαστική αναβάθμιση του περιεχομένου των αναλυτικών προγραμμάτων, αλλά θα επιδιώξουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, οι οποίες δεν μπαίνουν σε κανένα ζύγι και δεν μπορεί ξανά το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να πληρώσουν τα σπασμένα», τόνισε ο κ. Μαρίνης. «Έχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα πληρώσουμε άλλα. Αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη το επόμενο διάστημα να ξαναπάμε στο λαό και τους εργαζόμενους, να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση, η σημερινή και οι προηγούμενες, που κινούνται στην ίδια ρότα, ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους και ότι αυτή η σπίθα που άναψε τις προηγούμενες μέρες θα φουντώσει, θα δυναμώσει και θα βγει πιο δυναμικά στο προσκήνιο», κατέληξε.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, φοιτητές και άλλα σωματεία.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.