Με αποτυχία στέφθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες χιλιάδων γονέων και εκπαιδευτικών, η πρώτη μέρα εφαρμογής του συστήματος τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Σήμερα, ωστόσο, το μάθημα είτε δεν έγινε καθόλου είτε κουτσουρεμένο. Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα έπεφτε, σε άλλες δεν υπήρχε καλή σύνδεση ή προβλήματα εικόνας και ήχου. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει εκνευρισμός σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ομαλή η ροή των μαθημάτων μέσω τηλε-εκπαίδευσης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας

Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Οι εκατοντάδες ή χιλιάδες αναφορές γονέων και εκπαιδευτικών στα social media φυσικά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο σε ερώτηση του bigbusiness σε γονείς η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πως το μάθημα ήταν αδύνατο να γίνει. Οπότε κάποιος ψεύδεται…