Σάλος έχει προκληθεί από την βόλτα αναψυχής και άθλησης που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα, όπου φωτογραφήθηκε χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με ακόμα πέντε άτομα, που βρίσκονταν στο βουνό κάνοντας μότο κρος.

Την ώρα που η χώρα στενάζει υπό την πίεση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του επέλεξαν να καταστρατηγήσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας και την ατομική ευθύνη, της οποίας ο κ. Μτσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος.

Αναλυτικά οι παραβάσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή με πρωταγωνιστές το πρωθυπουργικό ζεύγος:

  • Παράβαση 1η: Δεν φοράει κανένας μάσκα. Ουδείς στη φωτογραφία ή στο βίντεο, φοράει μάσκα. Ούτε καν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνη τη στιγμή κανένας δεν αθλείται.
  • Πααράβαση 2η: Συνωστισμός. Στη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύθηκε πρώτη, εμφανίζονται έξι τουλάχιστον άτομα αγκαλιασμένα να φωτογραφίζοντσαι, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Παράβαση 3η: Απαγορεύεται η άθληση για πάνω από δύο άτομα. Είναι προφανές πως πρόκειται για σχεδόν δέκα άτομα, που δεν κρατούν αποστάσεις ακόμα και όταν αθλούνται.
  • Παράβαση 4η: Η Μαρέβα Μητσοτάκη οδηγά μηχανή μεγάλου κυβισμού φορώντας ακατάλληλο κράνος ποδηλάτου.
  • Παράβαση 5η: Απαγορεύεται εντός του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας τέτοιου είδους κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα ο Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικού Δρυμού προβλέπει πως απαγορεύεται «η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ' όλους τους δρόμους».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Στέλιος Πέτσας προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο και υποστήριξε ότι κατηγορούν τον πρωθυπουργό γιατί είναι ανθρώπινος και δεν θα αρνηθεί ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί σε κάποιον.

Φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και εμπνευστής της «ατομικής ευθύνης» αποκλειστικά των πολιτών, για τη μη τήρηση των μέτρων, την έκρηξη των κρουσμάτων και την ασφυξία στο ΕΣΥ, πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Και επειδή είναι «ανθρώπινος» και δεν χαλάει χατίρι, φωτογραφίζεται χωρίς μάσκα αγκαλιά με πέντε άγνωστά του άτομα επίσης χωρίς μάσκα κατά παράβαση των υγειονομικών κανόνων και των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: avgi.gr