Αγαπητοί και πιστοί οπαδοί μου, καραντινιέροι και μη, εν πρώτοις καλή χρονιά ! Δεχτείτε την ευχή μου ως ευχή και μόνον , γιατί - αλίμονο! - γνωρίζω πόσο καλή θα είναι κι αδιάψευστος μάρτυς γι αυτό που υπαινίσσομαι το μακρύ τηλεσκόπιο μου,στο οποίο ούτε η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί ούτε ανθρώπινο πλάσμα , ιδίως αν είναι γένους θηλυκού, μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία του.

Επειδή ξέρετε καλά πως έχω προ πολλού προβλέψει με ακρίβεια ό,τι είναι γραφτό να συμβεί και άρα κανένας δεν μπορεί να πει ότι σπατάλησα το χάρισμά μου αφήνοντας αβοήθητη την ανθρωπότητα, δεν βλέπω το λόγο γιατί να κοινοποιήσω εκ νέου τα παγκοίνως γνωστά και αλάθητα οράματά μου για το μέλλον, που άλλωστε η παγκόσμια ηγεσία διαχρονικά λαμβάνει υπόψη της ώστε να αποφευχθούν ποικίλα δεινά για την ανθρωπότητα. Φέτος θα καινοτομήσω λοιπόν, δίνοντας το λόγο σε ένα μαθητή μου που έχει ειδικευτεί σε προβλέψεις μικροκλίμακας και πώς θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά άλλωστε αφού το οραματικό μου πνεύμα δεν άφησε τίποτα αφώτιστο σε βάθος χιλιετιών. Επιτρέψτε μου ωστόσο εδώ μια μικρή παρέκβαση. Επειδή έως ότου κατέβει η νέα Ιερουσαλήμ είναι ανάγκη να φτάσουν και στο τελευταίο σπίτι τα χειρόγραφά μου, σκέφτομαι να τα δωρίσω στον Βελόπουλο που έχει τον τρόπο να τα διανείμει έστω και έναντι μικρού αντιτίμου. Μην τον λοιδορήσετε όταν θα τα ανεμίζει στον αέρα, εγώ ο ίδιος θα του τα έχω δώσει , κι είναι καθήκον σας να τον συνδράμετε. Σταματώ εδώ, δίνοντας τη σκυτάλη στον μαθητή μου, που τιμώντας τον μάλιστα, τον ονόμασα Νοστράδαμο Β.

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ

Ο νέος χρόνος κάνει προσεκτικό ποδαρικό γιατί θα είναι γρουσουζιά να πατήσει κανέναν από τους αρουραίους που μόνον αυτοί, εκπροσωπώντας όλα τα ζωικά είδη, κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους. Εκπλήσσεται κάπως που κανένας τους δεν φορά μάσκα, αλλά το αποδίδει στην ισχυρή επιχειρηματολογία του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Στο μαγνητοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός εύχεται υγεία και καλή τύχη σε όλους. Αργότερα θα γίνει γνωστό ότι κατά την ώρα της εγγραφής, κι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε τη λέξη "τύχη", ο καμεραμάν μπερδεύτηκε στα καλώδια και έσπασε το κεντροαριστερό πόδι του. Πάντως, το κεντροδεξιό του άντεξε.
Δεν συμβαίνουν και πολλά σπουδαία πράγματα μέσα στον πρώτο μήνα. Στα αξιοσημείωτα, ο διεθνής διαγωνισμός του Έλον Μασκ για τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του ανθρώπινου είδους , ώστε το ολόγραμμά του να μπει στο διαστημόπλοιο που ετοιμάζει για διαγαλαξιακό ταξίδι στο διηνεκές.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, κατά τον κυβερνητικό σχεδιασμό. 'Εχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1000 άνθρωποι από τις κατηγορίες που έχουν προτεραιότητα , και καμιά δεκαριά χιλιάδες από την πίσω πόρτα. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, πέρα από την ανελέητη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που σπάει κόκκαλα , είναι πάντως η μαύρη αγορά εμβολίων . Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγαλοπαράγοντες του αθλητικού χώρου δείχνουν διακριτικό ενδιαφέρον για τον φαρμακευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Μεγαλεία για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού του Έλον Μασκ, ένας έλληνας και μία ελληνίδα μπορούν να θεωρηθούν οι πιο αντιπροσωπευτικοί τύποι του ανθρώπινου είδους. Αν και τα ονόματά τους παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, υπάρχει δημοσίευμα σε έγκυρο μέσο που αναφέρει με σιγουριά για τον έναν ότι πρόκειται για τον Γιωρίκα .Άλλα δημοσιεύματα , σε μειωμένης αξιοπιστίας ωστόσο έντυπα, αναφέρουν ότι το άλλο πρόσωπο είναι η Ραχήλ Μακρή. Το δυσάρεστο είναι ότι αν και γνωρίζω, δεν θα αποκαλύψω τους δυο συμπατριώτες σας που θα σας κάνουν περήφανους γιατί η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τον Σεπτέμβριο κι εγώ θα περιοριστώ σε γεγονότα μέχρι και τον Ιούνιο. Υπομονή μέχρι τότε, αλλά βάλτε και τη φαντασία σας να δουλέψει έστω και χωρίς το ειδικό κυβερνητικό επίδομα των 534 ευρώ
Επιτρέπονται θεατές άνευ ορίου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το παράδοξο : ενώ τα γκολ ήταν πολλά στην φάση της διεξαγωγής τους χωρίς θεατές, οι ποδοσφαιριστές τώρα που τους βλέπουν άνθρωποι ντρέπονται και δεν βάζουν κανένα ή το πολύ ένα. Ο over fm εναρμονίζεται με το κλίμα και γίνεται under fm.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η Ακρίτα παίρνει εκπομπή στην ΕΡΤ. Ο Βελόπουλος κολλάει κορονοϊό, αλλά με μια επιδέξια κίνηση τον ξεκολλάει και τον πατάει κάτω .Όπως θα πει αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη , την επιδέξια κίνηση την ξεσήκωσε από το φιλαράκι του τον Ιησού,όταν του έδινε τις χειρόγραφες επιστολές του. Για να βοηθήσει τον κόσμο , την πουλάει εικονογραφημένη σε φυλλάδιο με συμβολική τιμή μόλις 70 ευρώ. Γίνεται ανάρπαστη.
Οι αντιεμβολιαστες πενθούν , καθώς έγκυρη ακροδεξιά ιστοσελίδα γράφει ότι ένας αμερικανός πάστορας, πρόσωπο αναφοράς για το κίνημα, εμβολιάστηκε παρά τη θέλησή του και τρεις μέρες μετά η μόνη γλώσσα που μπορούσε να συνεννοείται ήταν τα γίντις, που μέχρι τότε αγνοούσε.Επίσης, έβγαλε και μουστάκι στο μέτωπο και στο δεξιό κωλομέρι χαράχτηκε το 666.

ΜΑΙΟΣ
Μερική άρση της καραντίνας , κι ενώ γίνεται γνωστό ότι η ύφεση δεν θα υπερβεί εντέλει το 78%. Πανηγυρισμοί στο οικονομικό επιτελείο.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Γίνεται ο ανασχηματισμός που ήταν να γίνει αρχές Ιανουαρίου. Τα πρώτα σμήνη ακρίδων προσγειώνονται στην Κρήτη και μαζί με τον Χαρδαλιά που ανασκουμπώνεταΙ ο Πολάκης κατεβαίνει αγριεμένος στο νησί. Οι ακρίδες μετακομίζουν βορειότερα και βοσκάνε στους έρημους λειμώνες του Κολωνακίου. Ο δήμαρχος τις πείθει να πάνε στην Πανεπιστημίου που έχει αναμορφωθεί κι άλλο ώστε οι κάμερες να δείξουν το έργο του. Το βλέπουν οι Αθηναίοι και χαίρονται και τα μικρά παιδιά ρωτούν γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα?
Κανένας δεν έχει την απάντηση, πλην εμού. Αλλά δεν θα σας αφήσω στο σκοτάδι.

I'll be back

--------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί μου φίλοι. Ήμουν , πάντα με το τηλεσκόπιό μου, στο Φόβο , το μεγάλο δορυφόρο του Άρη και λίγο πριν ξεκινήσω για τον Δείμο, το μικρότερο αδελφάκι του, όταν έγινα κοινωνός του εύλογου ερωτήματος σας - μέσω του ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΥ που τον εκτιμώ όσο κι εσείς επειδή τον ξέρουμε χρόνια και στα δύσκολα - γιατί οι προβλέψεις σταματούν τον Ιούνιο.

"Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο αστρολόγος ? ", σας ακούω να λέτε...

Όμως, φτωχοί μου καραντινιέροι, μεγάλα παιδιά που δεν απογαλακτιστήκατε ακόμα , για εμάς τους λιγοστούς μελλοντολόγους με αξία δεν υπάρχει πραγματικότητα που θα μας κάνει να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια ή να παραιτηθούμε σιωπηλά απ το καθήκον μας. Έχω δει ακόμη και το πέταγμα μιας μύγας που εφορμά από την τουαλέτα του φτωχού στα πλούσια εδέσματα ενός τηλεοπτικού σαχλαμάρα στις 14 Αυγούστου , έχω δει τα πάντα , κωμικά και μη, παρηγορηγορητικά και εξοργιστικά , ευχάριστα και δυσάρεστα. Δεν τα λέω όμως, θεωρώντας πως πρέπει οι προβλέψεις μου να είναι κατ οικονομίαν και να περιοριστούν μόνο στο ά εξάμηνο της νέας χρονιάς, γιατί τα πάντα είναι ρευστά , ευμετάβλητα και σύντομα θα χρειαστεί να επανέλθω.

Ξέρω λοιπόν , και το γνωρίζετε πως ξέρω, όσα θα συμβούν τους άλλους 6 μήνες και τους πολλούς ακόμα που θα ακολουθήσουν όσο θα είμαστε άνθρωποι ζωντανοί. Λέω καθ υπερβολήν το "είμαστε άνθρωποι ", αφού εγώ είμαι φάσμα , αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Κάτι ανθρώπινο, έστω και σαν σκιά έχω κι εγώ, ο ταπεινός Νοστράδαμος ο δεύτερος.

Είμαι εδώ στο Φόβο λοιπόν, όπως όταν τον πρωτοανακάλυψα στο μακρινό 1877, ακριβώς 143 χρόνια πριν εφεύρω το εμβόλιο κατά του covid ,και έκανα και τότε την ίδια σκέψη. Τι είναι καλύτερο ? να προλέγω το μέλλον ή να το αλλάζω όταν βλέπω πως είναι κατάμαυρο?
Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα με τη σιωπή μου για το επόμενο εξάμηνο μετά τον Ιούνιο. Και μάρτυς μου το τηλεσκόπιό μου , θα προσπαθήσω να το κάνω . Αυτά σαν υστερόγραφο, και όπως σας είπα θα επανέλθω.

Νοστράδαμος Β΄ - Κατά κόσμον, Τάσος Κ.