(upd2 13:08) Αεροπλάνο της Aseman Airlines συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Ιράν. Η αεροπορική εταιρεία αν και αρχικά είχε επιβεβαιώσει το θάνατο των 66 επιβαινόντων λίγο αργότερα ανακάλεσε λέγοντας πως τίποτα δεν είναι οριστικό εφόσον δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής.

Το αεροσκάφος τύπου ATR 72 πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, όταν χάθηκε από τα ραντάρ περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση στις 5 το πρωί (τοπική ώρα).

Τελικά το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης) και οι κάτοικοι της περιοχή που ήταν μάρτυρες της πτώσης κάνουν λόγο για απόπειρα επείγουσας προσγείωσης σε λιβάδι, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί πως η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Ιράν και έχει έδρα την Τεχεράνη. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως δεν έχει πρόσβαση στο σημείο της συντριβής και γι' αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση του θανάτου των επιβαινόντων.

Η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.

«Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών» και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 66 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα βουνά του Ζαγκρός.