Με ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κριτικάρει αρνητικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία αναφορά προς αυτή, την αρκετά μεγάλη, κατηγορία πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, φρόντισε να ξεχάσει τους συνταξιούχους. Καμία παροχή, καμία στήριξη, ούτε καν τα αυτονόητα. Μάλλον το αντίθετο: Ο κ. Μητσοτάκης «πανηγύρισε» που έκοψε από τους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα (900 εκατομμύρια το έτος), προωθώντας τις σαρωτικές αλλαγές στην Επικουρική Ασφάλιση! Απευθυνόμενος στους νέους, τους είπε ότι αυτή η «μεταρρύθμιση» θα τους αποφέρει μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις. Δεν τους είπε όμως ότι θα τζογάρουν τις εισφορές τους με άμεσο αποτέλεσμα, οι συντάξεις τους να είναι χαμηλότερες από τις σημερινές. Το τίμημα της δήθεν μεταρρύθμισης θα το πληρώσουν σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους και αύριο οι πατεράδες και οι μανάδες τους, οι οποίοι θα πάρουν αισθητά χαμηλότερες επικουρικές συντάξεις…

Τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων θα περίμεναν να δουν τον πρωθυπουργό να αναφέρεται και σε εκείνους. Βλέπετε αρκετοί εξ αυτών, στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές, πιστεύοντας τις δεσμεύσεις του, περί καταβολής του συνόλου των αναδρομικών. Δυστυχώς, διαπίστωσαν ότι πέρσι, έλαβαν αναδρομικά «κουτσουρεμένα» και υπερβολικά φορολογημένα στη συνέχεια. Τα δε 2/3 των συνταξιούχων δεν πήραν ούτε ένα ευρώ! Επίσης κατήργησε και την ετήσια 13η σύνταξη που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ψηφίσει και ο ίδιος ως αντιπολίτευση, δηλαδή τα χρήματα που προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψίχουλα και προεκλογικό επίδομα και μάλιστα μας καλούσε να μην τα πάρουμε. Το ποσό αυτό είναι 1,1 δισ. ευρώ και θα δινόταν κάθε Μάιο.

Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να στηρίξει τους συνταξιούχους, να τους δώσει έστω μια «υπόσχεση», φρόντισε να τους ξεχάσει εντελώς!!

Οι συνταξιούχοι όμως δεν ξεχνούν. Έχουν μνήμη και θα θυμίσουν στον κ. Μητσοτάκη τα πεπραγμένα του, την κατάλληλη στιγμή. Έως τότε, θα φροντίζουν να δείχνουν στον πρωθυπουργό τα λάθη και τις παραλείψεις του.