Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

Ο άνδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα, από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν εμβόλισε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τις μηχανές τους, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Πέραμα, ήταν 20 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και σεσημασμένος για κλοπές. Το άλλο άτομο που επέβαινε στο όχημα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο και είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του.

(update) Όπως έγινε γνωστό, ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μέσα στην ημέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της κρίσης για το αν οι πράξεις τους ήταν δικαιολογημένες ή όχι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο συμβάν πυροβόλησαν, με τον νεκρό να δέχεται πολλές σφαίρες.

Εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια στο Πέραμα, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει ότι «τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία».

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα, αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες». Αναφέρεται στις δηλώσεις του 'Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντας: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση» και καταλήγει: «Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

Κατέληξε ο ένας από τους δύο άνδρες που δέχθηκαν πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε, πριν από λίγο, σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο άνδρες, ηλικίας 43 ετών, που δέχθηκαν το πρωί ξαφνικά πυροβολισμούς, από 40χρονο, ενώ έκαναν εργασίες φυσικού αερίου, στη λεωφόρο Τατοϊου, στη Νέα Ερυθραία.

Ο κατηγορούμενος που, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.