Αύξηση κατά 24%, εμφανίζουν τα επιδοτούμενα νοικοκυριά και στους πέντε Δήμους της Δυτικής Αττικής, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, με αφορμή τη συνολική αποτίμηση των ωφελουμένων του προγράμματος «Ρεύμα για όλους» που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με επιδότηση από 100 έως 150 ευρώ. Ειδικότερα στην Δυτική Αττική τα επιδοτούμενα νοικοκυριά, από 1.060 την περασμένη χρονιά έφτασαν στα 1.395.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, δήλωσε ότι « το ρεύμα δεν είναι πολυτέλεια αλλά κοινωνικό αγαθό» και αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες, επίλυσης και διευθέτησης του προβλήματος της ηλεκτροδότησης στο Βλυχό Μεγάρων, «σε συνεργασία με τον εκεί σύλλογο των Ρομά».

Σημειώνεται ότι η μείωση της παραβατικότητας και η ένταξη των Ρομα στον κοινωνικό ιστό των περιοχών όπου διαβιούν, αποτελεί κεντρικό άξονα πολιτικής της περιφερειακής Ενότητας η οποία πρόσφατα κατέγραψε ένα ακόμη θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για την δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας Ρομά, από δεκάδες παιδία, ηλικίας μέχρι 15 ετών, στο Βλυχό Μεγάρων. Συγκροτήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου και ενός εθελοντή καθηγητή γυμναστή, ως η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου.

«Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, ως δικαίωμα όλων, έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά των Ρομά, καθώς βοηθά ουσιαστικά στην κοινωνική ένταξη» υπογράμμισε ο κ. Βασιλείου συμπληρώνοντας ότι για το λόγο αυτό «αξίζει την στήριξη όλων μας, της τοπικής αυτοδιοίκησης για την δημιουργία υποδομών, του δημοσίου συστήματος υγείας για πρωταγωνιστικό έλεγχο ακόμη και κάποιους χορηγούς για τα μικροέξοδα της ομάδας, ζητήματα τα οποία θα φροντίσουμε να επιλυθούν».