Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού, που συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Με συγκινητικά μηνύματα οι πολιτικοί αρχηγοί εκφράζουν εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους συναδέλφους του Γιώργου Μπαλταδώρου του πιλότου που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την πτώση του Mirage 2000 – 5.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι: «Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρεται: «Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του». Επίσης η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της.

Θλίψη στο Μορφοβούνι

Βουβή, με μεγάλη θλίψη και θρήνο για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γεωργίου Μπαλταδώρου είναι η κοινωνία του χωριού του, που επισκεπτόταν αρκετά συχνά, το Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής. Επισημαίνει ακόμα πως ήταν καλός οικογενειάρχης με μεγάλη αγάπη προς την οικογένεια του.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτόν» σημειώνει ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.