Η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος, με απόφαση του προέδρου της Νίκου Βούτση. Στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον προβλέπεται χορήγηση πλήρους σύνταξης, αναφέρει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ΤάσοςΠετρόπουλος

Ο κ. Βούτσης με την ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του πιλότου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Στις οικογένειες των πεσόντων στο καθήκον προβλέπεται χορήγηση πλήρους σύνταξης, αναφέρει ο υφυπ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μέσω μηνύματός του στο twitter.

«Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» προσθέτει ο κ. Πετρόπουλος.

18.000 ευρώ για τα δύο παιδιά

Σύμφωνα με την απόφαση, η οικογένεια θα λαμβάνει 18.000 ευρώ το χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους. Επίσης σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές η οικονομική στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι τα 25 έτη τους.

Αύριο η κηδεία του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου

Αύριο στις 2 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η κηδεία του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, που έχασε χθες την ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η κηδεία θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Σήμερα ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.