(upd20:40)Ισχυρές επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. Συνελήφθη 46χρονος ως υπαίτιος από αμέλεια για την πυρκαγιά σ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας-Κρετστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, «είχαμε μια αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στην Φρίξα και οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πάρει έκταση».

Πάντως, στην περιοχή βρίσκονται 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Συνελήφθη 46χρονος ως υπαίτιος

Συνελήφθη σήμερα από άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου ένας 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με την πυροσβεστική, φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, ο 46χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιόν του.