Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, διαβεβαίωσε πως από τις συντάξεις Μαΐου και εφεξής θα έχει διορθωθεί το πρόβλημα με την παρακράτηση υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα λάβουν περισσότερα χρήματα.

Με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Μαΐου και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ του ΕΤΕΑΕΠ. Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε εκπροσώπους συνταξιοδοτικών οργανώσεων, με τους οποίους συναντήθηκε.

Απομένει, βέβαια, να ρυθμιστεί και η καταβολή των αναδρομικών ποσών που προκύπτουν από τη λάθος παρακράτηση που γινόταν εδώ και περίπου μία διετία. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισε ότι τα αναδρομικά ποσά θα επιστραφούν για όσες περιπτώσεις προκύπτουν, μέσα στους επόμενους μήνες, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, ο διάλογος μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των συνταξιούχων παραμένει ανοιχτός.