Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

«Η έκθεση της Eurostat επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα κινήθηκε έγκαιρα, μεθοδικά και αποτελεσματικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των ανέργων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 70% στον κόσμο τους οκτώ πρώτους μήνες του 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, συνεπεία της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO)

Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας.

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το βράδυ εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση της δόσης δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία για τους πληγέντες από την πανδημία. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα έχουν φτάσει τις 149.000, ενώ οι δικαιούχοι δυνητικά μπορούν να φτάσουν στις 230.000.

Αισθητά βελτιωμένες εμφανίζονται το τρίτο τρίμηνο 2020 οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τον αριθμό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση να είναι αυτός των διασωληνωμένων, που ανέβηκε σε 95, την ώρα που ακόμα 7 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ