Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των τσιγάρων όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τονίζουν που η απόφαση στο ΦΕΚ αφορά μόνο τα λαθρεμπορεύματα.

Tags:

Σε ώριμο στάδιο επεξεργασίας προτάσεων οικονομικής ενίσχυσης, με στόχο την προστασία -σε εθνικό και τοπικό επίπεδο- των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν πυλώνα της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα θέματα της ενέργειας συνεχίζονται αύριο στις 10:00 το πρωί οι επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ενώ στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για τη δημόσια διοίκηση.

Μια προσπάθεια να εμβαθύνει στην κατανόηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 αποτελεί το 28σέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που έχει δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σελίδα Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα υπουργεία, οι γενικές και ειδικές γραμματείες υπουργείων και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις για τις κενές θέσεις που θέλουν να καλύψουν ή νέες θέσεις που δημιουργούν, προκειμένου να καλυφθούν από υπαλλήλους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, οι οποίοι και θα μεταταχθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ανακοινώθηκε ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων και κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη αιτήσεων χρηματοδότησης των ερευνητικών έργων του ΕΣΠΑ «Υδατοκαλλιέργειες», «Βιομηχανικά υλικά», «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό».

O αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα, το έτος 2018, αναμένεται να ξεπεράσει τα 111 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 0,5% σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat.

Σταθερότητα των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα αναμένει το 59% των εξαγωγέων, το 23% προσδοκά βελτίωση, ενώ το 18% επιδείνωση με σημαντικότερη αιτία την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει από απαντήσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της κατάρτισης του δείκτη «Trade Confidence Index» του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και της εταιρείας DHL.

Αρχές Μαρτίου θα τεθεί η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Με τη ρύθμιση θα δοθεί ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, θα υπάρξει κούρεμα έως 85% σε προσαυξήσεις χρεών από το 2002 μέχρι το 2016.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ