Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες αγορές ομολόγων στην Ευρωζώνη. Η εξέλιξη του πληθωρισμού αποτελεί το «μεγάλο στοίχημα» καθώς από την μία πλευρά τα στοιχεία που ανακοινώνονται δεν είναι ευνοϊκά για την εξέλιξη του, ενώ η ΕΚΤ προσπαθεί να πείσει τις αγορές ότι η αποκλιμάκωση του θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Άσπρη μέρα λόγω χιονιά, αλλά μαύρη λόγω θανάτων που ξεπέρασαν πάλι τους 100 και κρουσμάτων. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.075, 111 θάνατοι,  655 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 12.108, 84 οι νέοι θάνατοι, 665 οι διασωληνωμένοι

Έξτρα χρόνο για την ένταξη των φορολογούμενων που έχουν πληγεί από την πανδημία στη ρύθμιση εξόφλησης των κορονοχρεών σε 36-72 δόσεις αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση έως τις 23 Φεβρουαρίου 2022 της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων η οποία λήγει κανονικά στις 26 Ιανουαρίου 2022. Η παράταση είναι πιθανόν να συνοδεύεται με καταβολή των δυο πρώτων δόσεων της ρύθμισης έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 18.333, 73 οι νέοι θάνατοι και  668 οι διασωληνωμένοι

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η σύνδεση του αγροδιατροφικού κλάδου και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας και το υπουργείο Τουρισμού  επενδύει στρατηγικά στην προοπτική αυτή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα των ειδικών μορφών τουρισμού, όσο και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή κλάδο της οικονομίας καθιστούν σαφές πως πρόκειται για μια αδήριτη ανάγκη που θα διαφοροποιήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν από τον ανταγωνισμό.

Ο στόχος της κυβέρνησης, που - σύμφωνα με πληροφορίες - βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στις Βρυξέλλες αλλά και στα κράτη μέλη, είναι η ενισχυμένη εποπτεία να λήξει το καλοκαίρι. Με την έλευση – ως πακέτο - και των 2 «δόσεων» συνολικής αξίας 1,5 δις ευρώ που απομένουν (σ.σ. μία προγραμματισμένη για τον Ιούνιο και μία που εκκρεμεί από την αρχή της εποπτείας).

Στον «αέρα» βρίσκεται ήδη η νέα καμπάνια του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό που απευθύνεται στο ελληνικό κοινό και μας καλεί να ανακαλύψουμε χιονισμένα βουνά, ορεινά χωριά, πανέμορφα ποτάμια και να απολαύσουμε κάθε γεύση που έχει η χώρα μας.

Μαύρα μαντάτα. Και πάλι πάνω από 100 οι απώλειες ανθρώπινων ζωών σήμερα από την πανδημία. 108 οι νέοι θάνατοι, 679 οι διασωληνωμένοι, ενώ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, είναι 20.507.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ