Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Στο δελτίο «7 ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας οι αναλυτές της Eurobank εξετάζουν την σημαντική μείωση της ανεργίας, ωστόσο κρούουν τον κίνδυνο για την υψηλή δομική ανεργία και την συρρίκνωση του πληθυσμού.

Θέμα τριών μηνών αποτελεί η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών σε Ελλάδα και Βουλγαρία, για τη δημιουργία της κοινής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας και της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών στις δύο χώρες, επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Σπίρτζης, από το βήμα του 3ου Thessaloniki Summit και αφού πρώτα, στο περιθώριο της εκδήλωσης, συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η διαβούλευση των εθνικών κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις συνάντησαν τις κινεζικές εισαγωγικές εταιρείες στην 1η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018.

«Είναι η πρώτη φορά στα οκτώ χρόνια της κρίσης, που καταθέτουμε ως κανονική πια χώρα της Ευρωζώνης τον προϋπολογισμό μας και αυτός ο προϋπολογισμός εγκρίνεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, για τη θετική εισήγηση του Euroworking Group, σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του ελληνικού προϋπολογισμού για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς την περικοπή των συντάξεων.

Την υπό όρους πρόθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος για συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού επανέλαβε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός, της Γιάννης Παναγόπουλος, λέγοντας ότι «Θα συμμετάσχουμε στον διάλογο, αν και εφόσον μας καλέσει η ίδια η υπουργός Εργασίας, μαζί με τους εργοδότες, για να διαβουλευτούμε».

Στα 940 εκατ. ευρώ έχουν υποχωρήσει οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι λιγότερο των 90 ημερών, είπε, μιλώντας στο 3ο Thessaloniki Summit ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για να προσθέσει την ικανοποίησή του για την πορεία της είσπραξης κρατικών εισόφων. Τι ανέφερε για τη λειτουργία της ΑΑΔΕ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ