Τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου πλαισίου για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ζητά από την κυβέρνηση η επιμελητηριακή κοινότητα έχοντας ήδη ετοιμάσει ένα πακέτο μέτρων και δράσεων το οποίο και παρουσίασε  στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

H επιχειρηματικότητα αποτελεί λύση για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη αλλά απαιτείται η δημιουργία ενός βιώσιμου οικοσυστήματος, το οποίο θα επιτρέπει σε νέες ιδέες να δοκιμαστούν και να ανθίσουν. Αυτό τόνισε, σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, στο τριήμερο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε το επιμελητήριο με τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας,

«Η επιμελητηριακή κοινότητα θεωρεί ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί λύση για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη».

Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητάει από την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για τη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου, βιώσιμου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, διευκρίνησε και παρέθεσε τις προτάσεις του Επιμλητηρίου ώστε αυτό να γίνει εφικτό:

- Με ενίσχυση του πλαισίου και κίνητρα για την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.
- Με δημιουργία ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνδυασμό με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και καθοδήγησης για την αξιοποίησή τους.
- Με την παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων, για ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς που σχετίζονται με την έρευνα και ανάπτυξη και την καινοτομία.
- Με τη διευκόλυνση της πρόσβασης καινοτόμων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για κρατικές προμήθειες.
- Με τη δημιουργία τοπικών πυρήνων επιχειρηματικότητας, με συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων και επιχειρηματικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
- Με ενσωμάτωση των εννοιών της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης και στις δεξιότητες που αποκτά ένας μαθητής.
- Με ενίσχυση της διδασκαλίας στα αντικείμενα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών.
- Με στενότερη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά. Και προγράμματα που ενθαρρύνουν τους φοιτητές να ξεκινήσουν τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και πριν την αποφοίτηση.
- Με τη βελτίωση του διοικητικού περιβάλλοντος: απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση υπηρεσιών μιας στάσης, εκσυγχρονισμό του Πτωχευτικού Κώδικα.
- Με ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον.