«Στόχος μας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, όχι όμως στη λογική του να μοιράζεται χρήμα που δεν υπάρχει», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «Μετά το τέλος του προγράμματος θα επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα αυξηθεί σταδιακά ο κατώτατος μισθός, με τρόπο που θα ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της» και πως «η επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου δεν έχει ζητηθεί από κανέναν».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα είπε ότι «δεν υπάρχει διαφορά απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου» και σημείωσε: «Όσοι επιδιώκουν να οξύνουν τις σχέσεις τους κάνουν μικροπολιτική. Αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζουν πως βοηθούν, δεν βοηθούν».

Ως προς τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «η γραμμή των ίσων αποστάσεων δείχνει αμηχανία» και πρόσθεσε: «Αν συνεχίσουν έτσι θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά. Βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τους ευρωσοσιαλιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βασική δύναμη του προοδευτικού πόλου».