(ενημέρωση 09:00). Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά την υγεία, τη δημόσια διοίκηση και τα χρηματοπιστωτικά συνεχίζονται σήμερα οι επαφές των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της δ' αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκινά με τα δημοσιονομικά ζητήματα, μέρος των οποίων είναι οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10.00-12.00 Δημοσιονομικά

12.00-13.00 Υγεία

13.00-14.00 Δημόσια Διοίκηση

14.00-18.00 Χρηματοπιστωτικά

«Οι έως τώρα συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προδιαθέτουν για αίσιες εξελίξεις»

Μετά την πρώτη ημέρα των επαφών μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε «πολύ ευχαριστημένος» από τις έως τώρα συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, που προδιαθέτουν για αίσιες.

Χθες Τετάρτη συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων αυτών του υπουργείου Μεταφορών) και τα θέματα της ενέργειας, ενώ τέθηκε και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με αυτόν, σήμερα Πέμπτη αναμένεσαι να συζητηθούν τα δημοσιονομικά (συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες), καθώς και θέματα των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τα χρηματοπιστωτικά.

Συμφωνία για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) καθώς και για το τέλος χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επήλθε στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ παραπέμπεται σε τεχνικές διαβουλεύσεις με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμη: