Ως το επόμενο Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA), σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Του Γιάννη Αγουρίδη

«Πάμε πολύ καλά», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων, είναι ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», διευκρινίζοντας πως οι αποκλίσεις αφορούν το ύψος της υπέρβασης του στόχου.

Από εκεί και πέρα, οι δυο πλευρές θα αποσυρθούν και έως αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί στην ελληνική πλευρά το προσχέδιο της συμφωνίας, ούτως ώστε να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις. «Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε η ίδια πηγή.

Παράταση νόμου Κατσέλη;

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στα χρηματοπιστωτικά θέματα σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερες για το Νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μεταξύ των θεμάτων για το Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί και λοιπά άλλα θέματα. Πάντως έτερος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δοθεί. Ακόμη, κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 18 Μαΐου

Για αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών διαμορφώνεται ως εξής: