Το τελικό κείμενο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) για την 4η αξιολόγηση θα αρχίσουν να συζητούν μετά το μεσημέρι οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης η συμφωνία-πακέτο στο Eurogroup Ιουνίου.

Τα επόμενα βήματα μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η σύγκλιση την ερχόμενη εβδομάδα του Euro Working Group και η συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 24 Μαΐου.

Μετά την πολιτική έγκριση από το Eurogroup, αναμένεται να κατατεθεί προς τα μέσα Ιουνίου ένα πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία- πακέτο (ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία) στη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

«Πάμε πολύ καλά», δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

Συμφωνία στα εργασιακά

Συμφωνία μεταξύ των διανειστών και της ελληνικής πλευράς υπήρξε και στα εργασιακά, ωστόσο στο θέμα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία της εργατικής πλευράς, θα παραμείνει ανοιχτή η διατύπωση που θα αφορά τις προϋποθέσεις για την προσφυγή.