Σημαντική χαρακτήρισε τη  συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία, ανέφερε προσερχόμενος στο Eurogroup. «Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο, χρειάζεται ξεκάθαρος μηχανισμός» ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

Βρισκόμαστε «κοντά» σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημείωσε ο Σεντένο τονίζοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει «σημαντική».

 «Εργαζόμαστε μαζί και βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία», πρόσθεσε ο Μ. Σεντένο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αφού εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να σταθεί τα πόδια της και να αποκτήσεις πρόσβαση στις αγορές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά» νέα, καθώς συμφωνήθηκε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Λε Μερ: Σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο 

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

 Ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος» και «ισχυρός» απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.