Στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής θα δώσουν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα. Στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΣΕΒ θα προτείνει στη γενική συνέλευση την ανανέωση της θητείας του κ. Φέσσα στην ηγεσία του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης πρόκειται να παρουσιαστεί εξάλλου το έργο της διάσωσης του ιστορικού αρχείου του ΣΕΒ που αποτελείται από 100.000 σελίδες, οι οποίες καλύπτουν διαδρομές της εκατονταετούς ιστορίας του Συνδέσμου, από συστάσεώς του (1907) έως το 2007. Το αρχείο περιλαμβάνει έγγραφα από Συλλογικές Συμβάσεις, Καταστατικά, εκδόσεις, πρακτικά γενικών συνελεύσεων κ.λπ. και είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση http://emuseum.sev.org.gr.