Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, τα τεχνικά ζητήματα της ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και η δόση του 1 δισ. ευρώ θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Ενημέρωση θα κάνουν για το θέμα αυτό και οι θεσμοί.

«H Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, για να ληφθεί μια πολιτική απόφαση που θα συμπεριλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος», επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αναμένεται συνεδριάζει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση προς την Ελλάδα της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αναβολής της έκδοσης νέου 10ετούς ομολόγου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ απόφαση έκδοσης.