Αναβλήθηκε η σημερινή  συνεδρίαση του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση προς την Ελλάδα της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος. Την επόμενη εβδομάδα η νέα συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 15 Ιουνίου θα γίνει κανονικά η εκταμίευση, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

 Εκπρόσωπος του ESM δήλωσε πως έγινε πρόοδος σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο πριν εγκριθεί η εκταμίευση, είναι αναγκαία η επιβεβαίωση από την ελληνική πλευρά ότι πληρωμές των οφειλών έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά. Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, μόλις είναι διαθέσιμα τα εν λόγω στοιχεία και πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας του 1 δισ. ευρώ στις 15 Ιουνίου.

 Κυβερνητικές πηγές: Υπήρξε θετική εισήγηση/ Στις 15 Ιουνίου θα γίνει εκταμίευση της υποδόσης

Υπήρξε θετική εισήγηση από τον ESM για την έγκριση εκταμίευσης και εντός λίγων ημερών θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη για την τυπική έγκριση, αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.

«Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος και παράλληλα επισημαίνει ότι «όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν».